Súboj gladiátorov bol veľkým lákadlom Krásnohorských hradných dní

05.08.2017 Rožňava

Krásnohorské Podhradie 5. augusta (TASR) – Jedným z najväčších lákadiel tohtoročných Krásnohorských hradných dní pod stredovekým hradom Krásna Hôrka bol historický súboj gladiátorov. Podujatie, ktoré sa koná dnes, vyvrcholí podľa slov výkonnej riaditeľky Lenky Vargovej Jurkovej z organizácie Košice Región Turizmus sokoliarskym výstupom, delostreľbou a hromadnou bitkou janičiarov, mušketierov, staroslovanov, rytierov uhorského vojska a Vikingov.

"Program sa začal slávnostným sprievodom. Nasledovalo otvorenie dobového tábora, rytierskych turnajov, hier a koncert historickej kapely," povedala Vargová Jurková. Priestor počas dňa majú aj zvieratá v podobe vystúpení sokoliarov a psov, k dispozícii je aj mini zoo a dvojhrbá ťava, na ktorej sa môžu deti povoziť. O 15.00 h bol naplánovaný pirátsky súboj. O hodinu neskôr štartuje hlavný program pre deti, ktoré budú verbovať, aby spoločne dobyli slamený hrad Slamburg.

Hromadná bitka, šermiarske súboje, ale aj strelecká a bojová jednotka sa pod hradom Krásna Hôrka predstavia o 18.00 h. Po hromadnej bitke predstaviteľov tisícročnej histórie program hradných dní uzavrie koncertom spevák Stevie Heart s kapelou.
 

Vyberte región